Fredrik Steens rikskända labrador Lilla Nymo har insjuknat. Men än så länge vet ingen vad det beror på.
”Hon fortsätter att dricka och dricka och vi vet inte vad det är. Nu kör vi lite uteslutningsmetoden…vi får se vad som sker de närmsta dygnen” förklarar Fredrik Steen.

Fredrik Steen är känd i hela Sverige som Hundcoachen i TV4 Nyhetsmorgon. Genom åren har han tränat champions och tjänstehundar. Han driver många kurser och skriver populära hundböcker.
Men även hans tioåriga labrador Lilla Nymo är rikskänd efter att ha synts i tv i flera år.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fredrik Steen (@hundcoachen)

Nu har dessvärre Lilla Nymo insjuknat. Fredrik Steen har de senaste dygnen uppdaterat sina följare om läget, men kan inte ge svar på exakt vad hans hund drabbats av.

”För några dagar sedan kaskadspydde hon i nästan två dygn. Hon repade sig från det… sedan började hon dricka enorma mängder vatten. Drack och drack hela tiden, och lossade så klart floder. Det slutade inte och jag misstänkte nu problem med livmodern” förklarade Fredrik Steen.

Fredrik Steen tog sin labrador till djursjukhus där Lilla Nymo fick lämna prover.

”Vi finner absolut ingenting på några prover, på ultraljud och röntgen. Hon ska enligt allt vi kan testa vara frisk. Men det är hon inte. Hon fortsätter att dricka och dricka och vi vet inte vad det är. Nu kör vi lite uteslutningsmetoden… vi får se vad som sker de närmsta dygnen” förklarar Fredrik Steen.
”Vi gör allt i vår makt och vi chansar inte.”

Lilla Nymo har hunnit bli närmare tio år gammal. Fredrik Steen hade precis lanserat en ny barnbok där labradoren har huvudrollen: ”Lilla Nymo och jakten på den försvunna bollen”.
Sen insjuknade Lilla Nymo.

Fredrik Steens följare har gett sitt stöd och många vill ge sina råd och teorier om vad som drabbat Lilla Nymo.

”Vattenförgiftning även om det känns långsökt. Något att tänka på när hund badar och de får i sig massa vatten” gissar en följare.

”Kolla njurarna om det inte är gjort – vår tös drack mängder och tyvärr njurbekymmer. Blev inte ens 5 år gammal” skriver en annan följare.

Fredrik Steens 10-åriga labrador Lilla Nymo har insjuknat. Men ingen vet än så länge vad orsaken är.

Lilla Nymo blev rikskänd för sex år sedan när hon förlorade fyra av sina fem nyfödda valpar. Alla medier skrev om händelsen och Fredrik Steen var förstås både ledsen och orolig:
”Valparna insjuknade i natt och tre valpar gick inte att rädda. De två valpar som finns kvar är läget osäkert för. Det som är vår prioritet just nu är Lilla Nymo och hälsoläget”, förklarade Fredrik Steen.

Lilla Nymo har en egen Instagramsida sedan flera år.

Fredrik Steens hundintresse väcktes tidigt och han har inte levt en enda dag i sitt liv utan två eller flera hundar.
Hans tränings- och tävlingskarriär satte fart tidigt och redan som tonåring hade Fredrik utbildat ett stort antal hundar i flera discipliner och på olika nivåer.

1993 startade han uppfödning av schäfrar. Genom åren har han lyckats få fram ett antal champions, tjänstehundar och fina familj- och tävlingshundar, och tävlat VM med egen hund.

Fredrik är utbildad domare för både bruksprov och utställning. Utöver det har han arbetat som lärare och instruktör för polisskolan och Rikskriminalpolisen där han utbildade nya polishundförare, fortbildade polishundsinstruktörer, samt skrev en del av polisens egna utbildningsmaterial.

Lilla Nymo, snart tio år gammal.

Fredrik Steens 10-åriga labrador Lilla Nymo har insjuknat. Men ingen vet än så länge vad orsaken är.

Fredrik Steen är rikskänd hundinstruktör.

Fredrik Steen hade precis lanserat en ny barnbok där labradoren har huvudrollen: ”Lilla Nymo och jakten på den försvunna bollen”.