Han är bara ett år, men har redan lämnats tillbaka på Hundstallet. Nu hoppas personalen att Ace kan hitta en familj där han får stanna livet ut och göra det han är bäst på.
”Ace älskar att träna, och mår bra av att få ha en ordentlig arbetsuppgift. Här både intelligent och snabblärd” berättar hundtränaren Engla på Hundstallet.

Ace föddes på Hundstallet i Stockholm för drygt ett år sedan. Den energifyllda killen – en blandning mellan amstaff och rottweiler – hamnade som valp hos en familj där det ganska snabbt blev tydligt att Ace inte trivdes. Han fungerade helt enkelt inte ihop med familjens andra hund.
Så familjen tvingades lämna tillbaka Ace till Hundstallet igen.

Smarta, arbetsvilliga Ace söker nytt hem där han får vara ensamhund.

Nu hoppas personalen att hitta ett för-alltid-hem-till den glada ettåringen, som älskar alla människor.
Men med tanke på Aces historik så är personalen tydliga på en punkt: Ace måste vara ensamhund.

– Det är av största vikt att Ace får ett nytt hem där han får vara ensamhund. Ace har lekt bra och umgåtts trevligt med andra stora hundar – men han ska inte bo med annan hund, förklarar Engla på Hundstallet.

Det är tydligt vad Ace är för typ av hund: en intelligent och snabblärd kille som mår bra av ordentliga arbetsuppgifter. Dessutom mår han bäst av att få vara ute i naturen och upptäcka saker.
– Att vara i skogen är det bästa Ace vet, utöver träning och mys. Men han kan inte gå lös på grund av stort viltintresse, berättar hundtränaren Engla.

Innan Ace lämnades tillbaka tog hans familj ut honom ofta i skogen, klättrade på berg, över stock och stenar: ”Ace mår bra av att få använda kroppen fullt ut!”

Han har gått kurser och tränat bl a vardagslydnad, freestyle, rallylydnad, parkour och nosework. Den förra matten hade precis ansökt om tävlingslicens för att tävla i rallylydnad nybörjarklass.

Den förra familjen berättar även att Ace älskar närhet och att han alltid sov med matte i sängen.
– Han har fått vara med i soffan och han ligger då alltid nära och helst i knät. Ace förstår inte alltid hur stor han är (väger 32 kilo) och det har hänt att han har vält vardagsrumsbordet när han låg under det och sedan reste på sig”.

Han har varit med överallt och det har inte varit några problem att sova på hotell, åka tåg, buss, gå på café och restauranger. Han är jätteduktig i sin passivitet och klarar även att vara ensam hemma i några timmar med begränsat utrymme. Han har då sovit gott i en bädd i hallen.

Men Hundstallet vill än en gång poängtera att Ace behöver ett hem utan andra hundar och djur – och han vill inte bo med yngre barn.

– Ace önskar ett hem med någon som har ett stort intresse för hundsport och som vill fortsätta arbeta vidare på hans kunskaper och lyfta fram hans fulla potential. Vi ser gärna att du arbetar belöningsbaserat och med positiv förstärkning i alla lägen, hälsar Engla på Hundstallet.
Anmäl ditt intresse för Ace här.

Ace har fyllt ett år.

”Ace älskar att träna, och mår bra av att få ha en ordentlig arbetsuppgift. Här både intelligent och snabblärd”

Den förra familjen berättar även att Ace älskar närhet och han sov alltid med matte i sängen.