Det blev nio år tillsammans. Men nu måste familjen i Växjö hitta ett nytt hem åt sin spetsmix Aki.
”Det är med stor sorg som vi behövt ta beslutet att hitta ett nytt hem till vår bästa vän. På grund av förändrade förhållanden, flytt och pendlande fram och tillbaka kan vi inte längre ge vår hund den tiden som han förtjänar” förklarar familjen.

Det är svårt att kunna förutse allt som kan hända i livet. Och en ny arbetsplats, förändrad livssituation och flytt kan påverka även våra fyrbenta vänner, ibland på ett negativt sätt.
En familj i Växjö upplever just nu mycket förändringar och man har därför tagit ett tungt beslut: att hitta ett nytt hem åt sin familjemedlem Aki.

Aki är en nio år gammal tysk spets/pomeranian-mix och beskrivs av sin familj som världens gladaste och snällaste kille.

”Det är med stor sorg som vi behövt ta beslutet att hitta ett nytt hem till vår bästa vän. På grund av förändrade förhållanden, flytt och pendlande fram och tillbaka kan vi inte längre ge vår hund den tiden som han förtjänar” förklarar familjen i en annons.

Aki är en nio år gammal tysk spets/pomeranian-mix och beskrivs av sin familj som världens gladaste och snällaste kille:
”Han är väldigt enkel att hantera och är bra med andra hundar och människor. Han kan bli blyg med nya människor och har blivit osäker kring människor som inte vet hur man beter sig med hundar, men han har aldrig varit utåtagerande” förklarar familjen.

Saker som Aki gillar mest: promenader i skogen, bli kliad på magen, vara i centrum – och sova.
Det han däremot Inte gillar alls är dammsugaren, sin regnkappa och att borsta tänderna.

”Vi är väldigt måna om att Aki kommer till en familj/ person som verkligen har tid för honom och vi vill att hans nästa hem blir hans sista.  Det viktigaste för oss är att det blir en bra match mellan Aki och hans nya hem, men ser helst att ni bor nära Växjö då vi vill kunna hälsa på” skriver familjen i annonsen.
Läs mer om Aki här.

Aki är alltså en intressant spetsmix – både tysk spets och dvärgspetsen pomeranian.
Det har alltså blivit dubbel glädje och vänlighet – den tysk spetsen är erkänt vänlig och pigg.
Dessutom en självsäker och lugn sällskapshund som nästan aldrig visar tecken på nervositet eller aggression.

Mittelspitz härstammar i rakt nedstigande led från nordiska herdehundar, som samojedhund, som togs till Tyskland och Nederländerna av vikingarna under medeltiden. Dessa hundar spred sig sedan genom Europa och korsades med andra herde- och vallhundar, vilket byggde grunden till spetshunden.

Pomeranian är en variant av tysk spets och kallas zwergspitz på tyska. Man tror att pomeranians härstammar från stenålders torvhundar och senare boplatskulturers spetsar, och det gör pomeranian till Mellaneuropas äldsta hundtyp.

De små pälsbollarna pomeranians är fantastiska familjehundar eftersom de är snälla, försiktiga och mycket fästa vid sin familj. En pomeranian är mångsidig, aktiv och intelligent – den perfekta lilla dvärgspetsen helt enkelt.

Aki, nio år gammal.

Aki.

Aki älskar skogspromenader.