Familjen i Göteborg hade precis fått sin nya hund Caesar. Men efter bara en månad tillsammans har valpen lagts ut på Blocket. 
”Strax före jul blev en familjemedlem svårt sjuk och vi har helt enkelt inte möjlighet att fokusera på en valp längre, med allt vad det innebär” förklarar ägaren Madeleine.

Livet är skört och oförutsägbart, det har en familj i Göteborg fått erfara. I november fick man en efterlängtad hund, en samojedvalp som var drygt åtta veckor gammal och redo för ett liv med mycket fysisk träning och massor av kärlek.

Ett plötsligt sjukdomsfall i familjen slutar nu med att Ceasar säljs på Blocket.

Men så blev en familjemedlem hastigt sjuk – och livet kastades upp och ner för alla. Lille Caesar har bara hunnit vara en månad i sin första familj. Nu kan han inte längre vara kvar.

”Strax före jul blev en familjemedlem svårt sjuk och vi har helt enkelt inte möjlighet att fokusera på en valp längre, med allt vad det innebär. Caesar behöver bli omplacerad” förklarar ägaren Madeleine i en Blocketannons.

Ceasar har en bra stamtavla och kommer från en ”fantastisk kennel”. Därför har familjen satt priset på 20 000 kronor för sin hund – ett pris som inte är förhandlingsbart.
”Vi älskar honom och vill bara hans bästa. Endast seriösa svar med tydliga beskrivningar om vem ni är och vad ni kan erbjuda honom. 20 000 SEK – ej förhandlingsbart” står det i annonsen.

En samojed är en polarhund som kräver mycket stimulans och motion. En ägare bör räkna med minst en timmes daglig promenad plus rejäl fysisk träning tre-fyra gånger i veckan, i alla fall när hunden är vuxen. Eftersom samojed är draghund så rekommenderas draghundsträning i olika former. En valp och unghund behöver successivt bygga upp sin muskulatur och få socialiseringsträning.

Caesar föddes i början av oktober.

Av polarhundarna är samojeden den som kräver mest pälsvård (även om pälsen inte är så svårskött som många tror).
Dessutom kräver rasen ofta sällskap. De är uppfödda för att leva i tält i mycket nära anslutning till sina familjemedlemmar och tycker om mänskligt sällskap. Samojedhundar ger ifrån sig varningsskall och om de lämnas ensamma under långa perioder utvecklas de ofta till besvärliga skällare.

Många hundälskare anser att Blocket är fel forum för att omplacera hundar. Köp- och säljsajten har därför förklarat på sin hemsida att ”köpa hund är ett stort ansvar och skall inte vara en ogenomtänkt impulshandling. Därför har Blocket regler för lägsta pris på Hundar (1000 kr)”.

Dessutom uppmanar Blocket sina besökare att ta sig en ordentlig funderare – har du tid och råd att ta hand om en hund under många år framöver? Hunden är ett utpräglat flockdjur och behöver social kontakt under större delen av dygnets timmar.

Blocket skriver dessutom: ”Köp aldrig en valp som är yngre än åtta veckor, det är av största vikt att valpen får tillbringa sina första månader i livet med sin mamma och eventuella syskon. Det är dessutom förbjudet enligt lag att skilja valpen från mamman före åtta veckors ålder”.

Läs annonsen om Caesar här

Priset för Caesar: 20 000 kr.