De får oss att motionera, ökar våra endorfiner och hjälper oss att hålla ett schema.
Men det finns ett ännu viktigt skäl till hundägande:
Glädjen.
Här är experternas lista över de fem gladaste hundraserna som lyfter din tillvaro:

1) Golden Retriever:
Det här är den ultimata familjehunden. Rasen är kända för sitt vänliga sätt och lekfulla natur.

”Golden retriever är glada och älskar att busa. De är omtänksamma, kärleksfulla och intelligenta” uppger Slice.
Veterinärer kallar dem perfekta följeslagare för barn i alla åldrar.

Det är svårt att motstå den perfekta familjehunden.

– Det går inte att inte älska deras positiva utstrålning och deras viftande svans, anser Gravitis pet supplies.

2) Labrador Retriever:
Labradoren liknar golden retrievern på många sätt, och de är lika glada och energiska. De är intelligenta och enligt Pet Helpful ivriga att lära sig, vilket gör dem lätta att träna. Labradorer älskar vatten och är alltid redo för ett simtag eller en lek i regnet. Gravitis pet supplies pekar på att de konstant rankas som en av de gladaste hundraserna.

3) Beagle:
Beagle är små hundar med stora personligheter. De är nyfikna, lekfulla och älskar att utforska. Deras glada skall och viftande svansar smittar lätt av sig. Pet helpful konstaterar att de är så glada att de till och med gillar att ha katter som kompisar.

Rasen är känd för jaktförmåga men Wag walking betonar att de framför allt är smarta, villiga och ömma små kärleksvovvar som kommer att sprida glädje i ägarens liv.

4) Bichon Frise:
Bichon Frise är små, vita hundar med fluffiga pälsar och glada personligheter. De är lekfulla, kärleksfulla och trivs bäst i husses eller mattes sällskap.

Förutom den glädje de sprider uppger Wag walking att de har en ”lurvig päls, breda ögon och en glad uppsyn som alltid lockar på en”. Det heter också att det inte går att motstå att gosa med deras ”teddybjörnsutseende”.

5) Boxer:
Rasen är känd för sin oändliga energi och lekfulla anda. Hundarna har en ungdomlig glädje som varar långt upp i vuxen ålder, och de beter sig ofta som valpar i själen. Boxrar är tillgivna och älskar att vara nära sin familj, och de mår som bäst av interaktion och lek. Deras uttrycksfulla ansikten visar ofta upp en rad olika känslor, men glädje och upprymdhet är de vanligaste uttrycken.

” De är clownliknande och det gör dem till perfekta familjehundar”, anser Country Living.

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Hundar kan hjälpa till med det.