Bruno var inlåst i en trång bur i nästan hela sitt liv – i 15 år! Men på ålderns höst räddades han och nu har han fått se solen för första gången. 
”Att se honom bara titta ut i naturen, upptäcka träd och himmel var ett fantastiskt ögonblick” skriver räddarna i Pawssion Project på Filippinerna.

Pawssion Project är en ideell organisation i Filippinerna som oförtrutet försöker rädda och rehabilitera gatuhundar och katter.
Grundaren Malou Perez startade ett skyddscenter där övergivna djur tas om hand, får medicinsk vård och tränas för adoption.

Ute i solen för första gången i sitt liv. Bruno slipper äntligen sin trånga bur.

Men av alla räddade hundar är Bruno ett säreget fall. Han hade inte fått komma ut ur sin trånga bur under sina 15 levnadsår.
En volontär på Pawssion Project fick ett meddelande om den stackars seniorhunden och bestämde sig för att omedelbart agera.

”Jag kom till platsen och började mata hunden och försökte få honom att känna sig älskad” berättar volontären.
Ett räddningsteam ordnade Brunos frigivning, men hos veterinären var hunden misstänksam mot alla främmande människor som ville hjälpa till.

”Han var förståeligt nog förvirrad och dessutom inte van vid snälla människor. Men efter ett tag började den trötta pojken förstå att hans nya vänner var där för att hjälpa till” förklarar volontärerna.
”När vi tog honom i famnen var det troligen första gången som han blivit kramad”.

Pawssion Projects grundare Malou Perez var förstås på plats och berättar om mötet med Bruno:
”Vi kramade honom och såg det första leendet, ett väldigt stort leende. Jag sa till honom, ’Bruno, det är så det känns att vara älskad och önskad.”

På väg till sheltret fortsatte Bruno att förundras över den nya världen, som han aldrig sett tidigare.
”Han satt vid ett fönster längre och bara tittade ut, som om han var förvånad över allt han såg,” säger Perez. ”Det var ett rörande ögonblick, jag tänkte på allt som han utstått år efter år i isolering och där han aldrig fått känna sig älskad.”

Den allra första promenaden i det fria dokumenterades på film: här syns hur Bruno försiktigt navigerade på en skogsstig. Hunden, som hållits i mörker så länge, kände äntligen solen i ansiktet.

””Att se honom bara titta ut i naturen, upptäcka träd och himmel var ett värmande och fantastiskt ögonblick” skriver räddarna i Pawssion Project på Filippinerna.
Här kan du se filmen med Bruno

Till vänster: buren där Bruno satt i 15 år.

Bruno har fått komma ut i solen!

Grundaren Malou Perez startade ett skyddscenter där övergivna djur tas om hand, får medicinsk vård och tränas för adoption.