Det finns julklappar och det finns julklappar.
Särskilt för dem med obegränsade tillgångar.
Här är listan för dem som bara unnar sina fyrbenta vänner det allra bästa.

Amor – världens dyraste hundhalsband:
Om ovanstående påstående torde det inte råda någon tvekan. Täckt med 1600 diamanter får halsbandet i krokodilskinn på 52 karat juvelerna från Titanic att se ut som en billig tivoligåva.
Pris: 3,2 miljoner dollar – motsvarande 35 miljoner kronor.

Diamantutsmyckat hundbad:
Ska det badas ska det göras med stil. Det här rosa och vita karet på borstade aluminiumfötter har tagit tre år att färdigställa. Varje rosa kristall på badrumsmöbeln från 1800-talet har fästs för hand. Hela processen uppges ha tagit oräkneliga timmar. Totalt har badkaret 46 928 kristaller. På köpet följer ett års garanti.
Pris: 12 000 dollar – 132 000 kronor.

Hundsäng Radura från Gucci:
Gucci har en hel kollektion för hundar. Den mest överdådiga produkten är utan tvekan hundsoffan med det symboliska Raduramönstret i bruna och gröna toner. Ramen är av trä och enligt Gucci bäddar det för stabilitet, hållbarhet samt en säker och trygg viloplats för ditt älskade husdjur. Stoppningen är av mjuk bomull och sittdynan, eller rättare liggdynan, uppges vara behandlad med ett preparat som motverkar både fläckar och bakterier.
Pris: 7 500 dollar – 82 500 kronor.

Hundkoja från Bauhaus:
Det här är inte vilken hundkoja som helst. Bauhaus skapelse Cubix har hämtat inspiration från 1950-talets raka bygglinjer och det gränslösa mellan ute och inne. Kojan finns i tre olika mått, beroende på hundens storlek och ägarnas plånbok.
Pris: 5 995 dollar – motsvarande 66 000 kronor.

Skåp från Posh puppies:
Den lilafärgade möbeln är ett måste för vilken inredningsintresserad hund som helst. Träsnideriet, de värdefulla ädelstenarna, kristallen och pärlorna sätter bara ytterligare piff på produkten. Förhoppningsvis inhandlas den inte till en bitare, för i så fall är det en svindyr tuggleksak.
Pris: 5 390 dollar – 60 000 kronor.

Michels VIP-parfym:
Uttrycket ”Det luktar hund” lär få en helt ny innebörd av den här unisex-produkten. Utlovas gör en ”ljus, fräsch och elegant” doft av mandarinblommor och rosa grapefrukt. Med det skapas enligt tillverkaren en mjuk, varm och unik harmoni som lugnar våra sinnen.
Pris: 4 000 dollar – 44 000 kronor.

Hundsäng från Versace:
När Fido ska sova ska han självklart slippa ligga på någon sunkig bädd från Ikea. En säng med barockmönster i svart och guld ska det vara. Självfallet är den tilltagna sovplatsen gjord av 100 procent bomull. Det bäddar (!) för att din fyrbenta vän vaknar upp fräsch och utvilad.
Pris: 1350 dollar – motsvarande 14 850 kronor.

Lyxig vilstol i podform:
Glöm den traditionella vilstolen. Det här är den optimala platsen där din hund kan rulla ihop sig för en eftermiddagslur. Skalet uppges vara skinande och den färgstarka insidan rena konstverket. Designen är gjord med 1950-talets formgivning i tankarna.
Pris: 1200 dollar – 13 200 kronor.

Godmiddag, eller snarare god middag:
Vem bestämde att hundskålar måste stå på golvet? I Bone Appetits höga stol slipper husse och matte knäböja för att göra rent efter sin fyrbenta älskling. Tack vare den rejäla stolen kan hunden sitta med vid bordet och ”äta och dricka fint utan att grisa ner”.
Pris: 980 dollar – 10 780 kronor.

Hundväska från Etro:
Tillverkad i Italien är produkten en del av företagets hemdesign-kollektion. Väskan rymmer lätt en liten hund. Materialet är en mjuk bomullsmix, färgen röd och mönstret intensivt – precis som varumärket. I priset ingår blixtlås och en skyddspåse.
Pris: 585 dollar – 6 435 kronor.

 

Halsband från Tiffany:
Hundar kräver inte många accessoarer så varför inte slå på storkovan när det gäller halsbandet. Det här kommer från Tiffany & Co, är tillverkat i italienskt skinn och har specialgjorda beslag av palladium. Färgen är självfallet klassiskt Tiffany-blå.
Pris: 370 dollar – 4 070 kronor

Kristallutsmyckad bajspåsehållare:
Med den här hjärtformade behållaren förvandlas bajsplockandet från ett skitjobb till ett glittrande nöje. Swarowskristaller förgyller etuiet som rymmer plastpåsarna och lätt kan fästas på hundkopplet. Förutom den sofistikerade looken lär den av flera skäl hjälpa hundägaren att synas i vintermörkret.
Pris: 3 875 kronor.