Petal hittades nyligen fastknuten utanför en hundgård.
SOS Animals i Malaga har nu räddat den lilla tystlåtna chihuahuan, som troligen använts som avelstik i en valpfabrik.
”Hennes största önskan är att få ett kärleksfullt liv och hoppas vi att hitta” förklarar organisationen.

I så kallade valpfabriker föds hundar upp under hemska förhållanden. Det enda syftet är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Hur hundarna mår bryr sig de cyniska personerna inte ett dugg om.
I södra Spanien har den här lilla chihuahuan använts som tik i en valpfabrik, misstänker organisationen SOS Animals.

Sjuåriga Petal hoppas få ett tryggt hem där hon får känna kärlek.

”Petal hittades i början av december fastknuten en bit utanför Malaga hundgård som vi samarbetar med. Vi misstänker att hon suttit där hela natten eftersom hon var kall och rädd” förklarar organisationen.

Dessutom hade hennes klor växt och böjt sig så mycket att de skurit in i trampdynorna. Hennes övervikt indikerade även att hon inte fått röra sig.

”Som tur var fanns en av våra medarbetare på plats på Malaga hundgård, så Petal fick följa med till vår gård och få bo inne i huset. Veterinären som kollade igenom Petal bekräftade att hon inte hade något chip och man misstänker att hon bara har använts som en avelstik, kanske i en så kallad valpfabrik.”

Volontärerna uppskattar att Peta är ca sju år gammal och hon har inte varit van vid ett kärleksfullt, tryggt liv.

”I början när hon blev nervös så slickade hon på sina tassar och de var såriga på grund av allt slickande. Men det har hon slutat med. Och när nya volontärer kommer till gården så blir hon lite nervös, men det går över efter ett tag. Då får volontärerna vara beredda på att få en massa pussar” rapporterar SOS Animals.

Lilla Petal med en hundkompis i SOS Animals hundgård.

Petal har en annan liten kompis på gården som hon trivs ihop med, även om hon gillar alla hundar. ”Men man märker att hon föredrar de mindre hundarna.”

Just nu går hon två promenader om dagen i koppel och volontärerna förlänger promenaderna försiktigt eftersom man inte vill överbelasta hennes kropp. Hon har trots allt varit ovan vid promenader.

”De gånger hon går med andra hundar som vill gå längre så blir hon tacksamt uppburen och blir buren resten av promenaden” berättar personalen.

För att vara en chihuahua så är hon väldigt tyst. Hon kan skälla lite om det kommer någon ny till gården, men utöver det så har man knappt hört henne skälla.

”Även om Petal har haft ett tufft liv så är hon en väldigt enkel hund som är lätt att ha att göra med. Hennes största önskan är att få ett kärleksfullt liv och det är det vi hoppas att vi ska hitta” hälsar volontärerna.

SOS Animals söker en familj som vill visa henne hur ett kärleksfullt hem ska vara, någon som vill gå korta men mysiga promenader och gosa en massa.

Intresseanmälan här

Petal var troligen avelstik i en valpfabrik.

Vem vill adoptera chihuauan Petal?

”För att vara en chihuahua så är hon väldigt tyst. Hon kan skälla lite om det kommer någon ny till gården, men utöver det så har man knappt hört henne skälla. ”

”I början när hon blev nervös så slickade hon på sina tassar och de var såriga på grund av allt slickande. Men det har hon slutat med. ”

Tänk på innan du anmäler intresse:

SOS Animals påminner om att familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som ges från hundgården.

En flytt kan ha inverkan på hunden, och det kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in.

Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.