I slutet av november försvann Dixie från en gård i kanadensiska Cochrane.
Sedan dess har ägaren satt in skallgång, helikopter och drönare.
Nu misstänker myndigheterna att Dixie fallit offer för en liga som specialiserar sig på att stjäla lanthundar.

– Hennes Airtag föll av norr om Chocrane, säger Dixies ägare Aynsley Foss i ett uttalande.
– Den var tvungen att flätas genom hennes halsband. Det finns ingen fysisk möjlighet att den bara fallit bort. Jag är förkrossad över det här.
Sedan försvinnandet har en Facebook-grupp med fler än 3000 medlemmar stöttat Foss i sökandet efter hennes vita maremma. Själv har hon vänt på varenda sten för att få tillbaka sin älskade hund.

Dixies Airtag hittades längs en landsväg 15 kilometer från familjens gård. Spårutrustningen var inflätad i hudens halsband.

– Det började med skallgång. Sen har det gått så långt som till helikopter. Min granne har en. Vi drog upp och sökte överallt. Vi har flugit drönare över vissa områden. Vi har antagligen knackat på hundratals dörrar. Vi har säkerligen delat ut och satt upp över 3000 lappar.
Ledtrådar har inte saknats. Klockan sex på kvällen den 27 november togs Dixies Airtag av vid landsväg 22, strax norr om Cochran. Fyra timmar senare hittade Foss den.
– Gruppen på Facebook ger oss tips varje dag. Folk skickar bilder. Det kan vara på vilken vit hund som helst. Vi kollar konstant på marknader där hundar säljs – på nätet och allt sånt.

Foss lämnar inget åt slumpen. Hon har redan kontaktat 479 veterinärkliniker i Alberta och hundstall i västra Kanada. Nästa steg är att kontakta liknande organisationer i landets östra delar.
Hon har också polisen på sin sida.
Myndigheterna undersöker försvinnandet som misstänkt stöld.
– Jag är antagligen ett lyckligt lottat offren eftersom jag fått tag på en polis som själv är hundägare. Han vet vad jag går igenom. Det finns andra poliser i provinsen som inte vill undersöka det här eller bryr sig om att ta emot en anmälan.

Polisbefäl Troy Savinkoff ser Dixies förlust av sin Airtag som ett tecken på att hunden kan ha blivit stulen. Nu väntar utredarna på att dna-prov från Apples spårutrusning ska komma tillbaka från laboratoriet.
Misstankarna bara ökar eftersom man mottagit ytterligare rapporter om två pyreneer-hundar som försvunnit under en relativt kort period.
Båda uppges vara större än Dixie, som väger 37 kilo, och de har likt Dixie använts för boskapsskötsel.

– De har försvunnit förut. Men i det här fallet har viss tid passerat och tidigare har man lyckats hitta dem. Det kan absolut betyda att de stulits, säger han.
Totalt under förra året rapporterades fem hundar stulna i området. Men Foxx uppger att hon under sitt sökande upptäckt 30 liknande fall där hundar försvunnit från landsbygden.
Nu har hon utlyst en belöning på 50 000 kronor till den som kan hjälpa henne att återfå Dixie.
Hon har också startat en Gofundme-sida för att kunna anlita en privatdetektiv.

Den 14 december fyllde Dixie tre. För Foss var den dagen extra tung.
– Man ger sig själv små deadlines. Tänker att hon ska vara tillbaka på födelsedagen. Sen att hon ska vara hemma till jul, berättar Foss för CBC.
– Vi fortsätter att senarelägga deadlinen. Det känns mer och mer hopplöst.

Dixies ägare är övertygad om att hennes maremma fallit offer för en liga som specialiserar sig på att stjäla hundar från ödsligt belägna lantgårdar.