Dino räddades från livet på gatan i Grekland. Men nu är hans framtid ytterst osäker. Sheltret där han fått trygghet måste stänga ner snart.
”Därför hoppas vi av hela våra hjärtan att de hittar hem så fort som möjligt” förklarar Föreningen Grekiska Gatuhundar.

Gatuhundar är tyvärr ett vanligt fenomen i Grekland. Det händer ofta att hundar dumpas på gatan när deras ägare inte längre är intresserad av dom.
Det resulterar i att kullar med valpar föds obehindrat på gatorna eftersom hundarna väldigt sällan är kastrerade.

Blandraskillen Dino riskerar hamna på gatan igen när sheltret tvingas stänga.

På en grekisk ö föddes tre söta blandrasvalpar, men deras liv som gatuhundar var förstås ingen bra start på livet.
Dino, Nino och Gino är idag ett år gamla och har utvecklats till tre riktigt fina pojkar. Allt tack vare den kvinna som tog hand om dom i sitt hem, där hon har byggt ett litet ”mini-shelter” på sin tomt.

”Fram tills nu har hundarna varit trygga på det lilla sheltret, men volontärens grannar har börjat klaga på skällande. Nu verkar det som att hon måste stänga ner sheltret inom kort. Och detta skapar såklart ett stort problem för hundarna som finns där” förklarar Föreningen Grekiska Gatuhundar.

Föreningen har tagit på sig rollen att hitta för-alltid-hem till Dino och hans bröder.
”Att tvingas stänga igen sheltret skapar såklart ett stort problem för hundarna. Det finns det just nu ingen annan utväg än att de hamnar på gatan. Men vi ska göra allt vi kan för att det inte skall hända! Därför hoppas vi av hela våra hjärtan att de hittar hem så fort som möjligt” förklarar volontärerna i Föreningen Grekiska Gatuhundar.

Alla tre valp-pojkarna nerskrivs som glada, om än lite blyga.
”De kommer bli aktiva hundar i takt med att de växer upp, men som det ser ut just nu kommer de att bli mellanstora och väga ca 15-18 kilo, så några stora hundar blir de inte” gissar volontärerna.

Bröderna har inte träffat barn än, men eftersom de är så unga tror volontärerna att det inte blir några problem med äldre, hundvana barn.

”De har dock träffat både andra hundar och katter vilket har gått toppenbra och de skulle absolut kunna bo tillsammans med dessa i sina framtida hem.”

Letar du efter en valp och är redo för att träna rumsrenhet, koppelgående och vill ge din valp de allra bästa förutsättningarna för att växa upp och bli en toppen-hund? Då kanske Dino eller någon av hans bröder skulle passa dig.
Här anmäler du ditt intresse för Dino.

Dino och hans två bröder beskrivs som snälla, lekfulla men aningen blyga.

Snabbfakta Föreningen Grekiska Gatuhundar

För snart åtta år sedan startade Föreningen Grekiska Gatuhundar av tre volontärer i Sverige och Danmark. Målet var allra första början var att hjälpa den stora mängden hemlösa hundar i Grekland bort från gatan.

Idag arbetar ett tiotal svenska eldsjälar med att försöka rädda så många gatuhundar som möjligt, trots ganska knappa resurser.

”Sedan 2016 har vi jobbat mot samma mål och fortsätter att hålla hårt i våra grundvärderingar, även om föreningen sedan dess har vuxit på många sätt. Vi har nu en större mängd adoptioner per år och är ca tio volontärer som driver föreningen framåt samtidigt som vi vid sidan av detta arbete har heltidsjobb, familjer, djur och annat som hör livet till” berättar föreningen Grekiska Gatuhundar.

”Det allra viktigaste för föreningen är att hundarna skulle bli korrekt vaccinerade, kastrerade och behandlade om de är sjuka. Så att hundarna sedan kan komma till Sverige friska och redo att starta sina nya liv i deras alldeles egna familjer” förklarar föreningen.

Dino, cirka ett år gammal.

Snälla, fina Dino.