Det har gått sex dagar och fortfarande har ingen lyckats fånga den skadade hunden Black.  Nu är ägaren Kristian Hollås Eriksson riktigt orolig.
– I går såg vi inga livstecken från Black. Tidigare kvällar har han synts haltande i skogen, säger Kristian.

För snart en vecka sedan försvann hunden Black efter en promenad strax utanför Västerås. Det som från början var en rutinpromenad blev en mardröm: hunden slet sig, sprang mot en väg och blev påkörd av en bil.
Blacks bakben skadades och han rusade ut i en skog. Sen dess har en stor sökning pågått där ägaren Kristian Hollås Eriksson har engagerat massor av frivilliga. Men trots att det gått sex dygn har Black inte fångats in.

Black blev påkörd av en bil och rymde ut i skogen, strax öster om Västerås.

– Jag är extra orolig, i går såg vi inga livstecken från Black. Tidigare kvällar har han synts haltande i skogen, säger Kristian.
– Senast vi såg Black var i förrgår när en privatperson hörde att någon tagit sig in i hans gårdshus. Plötsligt syntes ett haltande djur försvinna bort. Det såg ut som Black.

Kristian Hollås Eriksson startade snabbt en Facebookgrupp – ”Hjälp Black hitta hem” – och har fått hjälp av många frivilliga i sökandet efter den skadade hunden.
ID-hundar och förare har varit ute i skogarna runt Irsta och fått upp spår, men eftersom Black både är skygg och skadad har han gömt sig och inte svarat på inkall.

Nu funderar Kristian på en ny strategi i sökandet efter Black:
–  I helgen kommer vi eventuellt göra en skallgång i ett skogsområde. Då kommer jag verkligen behöva så mycket hjälp jag kan få. Så alla snälla personer som hjälpt till att leta behöver vila innan vi sätter igång igen.
– Vi har placerat två kameror i skogen och vill gärna sätta upp fler. Om någon kan låna ut en åtelkamera eller mörkerkikare så skulle jag verkligen vara tacksam, säger Kristian.

Experter på bortsprungna hundar rekommenderar att människor inte ropar eller ens försöker spåra hunden, utan avvaktar på ett ställe och tar kontakt med ägaren så fort hunden syns.
– Det är bäst om jag försöker kalla in Black. Och det är bra om människor inte jagar upp honom genom att leta för mycket i skogarna. Det kan göra saken ännu värre tyvärr så att han flyr ännu längre bort, säger Kristian Hollås Eriksson.

Om du bor i Västerås och vill hjälpa till – gå in här på Facebook.
Här kan du läsa mer om skadade Black.

Black rymde i Anundshög, men finns troligen i skogarna norrut.

Letandet fortsätter – i helgen planeras skallgång i skogen.