Flickvännen ställde ett ultimatum: du måste välja mig eller hunden.
Då valde den amerikanske mannen Getzen sin beagle Molly.
”Någon som är intresserad av min 30-åriga, själviska, elaka, guldgrävande flickvän? Kom och hämta henne! Jag och min hund vill att hon ska flyttas ut ur huset så fort som möjligt” skrev han i en annons, som blivit rejält uppmärksammad. 

Den amerikanske mannen Getzen från North Carolina, USA, gjorde ett viktigt val i livet: hunden före flickvännen. Den här historien är visserligen åtta år gammal, men den poppar med jämna mellanrum upp i sociala medier och är en aktuell påminnelse om hur viktiga hundar kan vara för oss. Viktigare än människor faktiskt.

Annonsen som lades ut på en amerikansk köp-och säljsajt.

Getzen och hans flickvän bestämde sig för att flytta ihop efter fyra år tillsammans. Då kom ett oväntat ultimatum från flickvännen: gör dig av med hunden Molly.
Getzen hade inte insett att hans flickvän hatade Molly så mycket. Han tvingades plötsligt att välja mellan en kvinna och sin kära hund.

Efter att ha funderat på saken la han ut en annons på köp- och säljsajten Craigslist.
Så här löd annonsen:

”Min flickvän gillar inte min beagle Molly. Så jag måste hitta ett nytt hem åt henne. Hon är renrasig och från ett välbärgat område och jag har haft henne i fyra år. 
Hon gillar att spela spel. Inte helt tränad. Har långt hår och kräver mycket pälsvård. Ligger uppe hela natten och tjatar, men sover medan jag jobbar. Äter bara den bästa, dyraste maten. Kommer ALDRIG för att hälsa vid dörren efter en lång dag eller ge dig villkorslös kärlek när du är deppig. Biter inte, men hon kan vara elak som fan. 
Så… någon som är intresserad av min 30-åriga, själviska, elaka, guldgrävande flickvän? Kom och hämta henne! Jag och min hund vill att hon ska flyttas ut så fort som möjligt!”

Getzen gjorde alltså sitt val. Det blev hunden Molly före flickvännen. Några månader senare la han ut en uppdatering eftersom annonsen blev extremt uppmärksammad över världen:
”Kan meddela att hon har fått ett nytt hem: hennes ursprungliga uppfödare (hennes föräldrar) har tagit hem henne. Molly och jag letar efter en ny flickvän.”

Getzen resonerade som många hundägare: hunden är hans ansvar och på sätt och vis hans barn, och han kan därför inte överge Molly. Och på många sätt är ju en hund mer lojal än en människa.

Forskning har visat att människor är mer benägna att tycka synd om djur än om varandra.
Skadade barn och hundvalpar väcker mer empati eftersom de upplevs som mer försvarslösa än vuxna. Forskarna tror att det samma gäller för vuxna hundar.

Beagle-hunden Molly fick stanna hos sin husse. Flickvännen fick lämna.