De fick sju fina år tillsammans. Men nu måste ägaren Daniel från Tranemo omplacera sin jakthund Ado.
”På grund av min hälsa och ålder så måste jag tyvärr hitta nytt hem åt honom” förklarar Daniel i en Blocketannons. 

Det måste vara ett väldigt svårt och kvalfyllt beslut för en hundägare att lämna bort sin kära följeslagare. Men om hälsan sviker och det inte finns några i familjen som kan ta över rollen som husse så kan man hamna i det här tråkiga läget.
Daniel i Tranemo anser inte att han längre har något val. Hans jakthund Ado måste flytta till ett nytt hem.

”Ado skänkes, det viktiga för oss att han får komma till ett bra hem där han ska trivas, inte att få betalt för honom” förklarar ägaren Daniel.

”På grund av min hälsa och ålder så måste jag tyvärr omplacera min hund Ado. Han är av rasen Posavski gonic och är social med bra psyke” skriver Daniel i en annons på Blocket.

Ägaren anser att det viktigaste är att hans hund hittar ett nytt, tryggt hem. Pengarna har ingen betydelse.
”Ado skänkes, det viktiga för oss att han får komma till ett bra hem där han ska trivas, inte att få betalt för honom” förklarar Daniel.

Ado har en fin stamtavla, plus EU-pass och intyg. Den familj som är beredd att ge Ado en fin ålderdom bör veta att han är en jakthund, väldigt duktig på att jaga vildsvin, hare och räv. Om Ado fortfarande har orken och lusten, förstås.

Rasen Posavski gonic har anor tillbaka till 1300-talet och Savadalen i Kroatien. Den första illustrationen av Posavski gonic är daterad 1474, men det sägs att uppfödning av rasen var välkänd flera hundra år tidigare.

Posavskin ska ha en starkt byggd kropp av drivande jakthundsmodell med harmoniska rörelser.
Hundarna är kända för att vara uppmärksamma och mycket trogna sin ägare. Rasen har utmärkta karaktärsegenskaper med sitt måttligt livliga temperament. Skallet är klangfullt och långväga ljudande.

Se Blocketannonsen här.