Tiken Daisy smet ut genom gårdens grind den 7 november. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen trots att massor av frivilliga har letat.
– Daisy är så saknad. Varenda kväll och natt kommer ångesten. Är hon skadad? Har något rovdjur tagit henne? säger ägaren Christina Persson från Köpmannebro.

Daisy är en 2,5 år gammal jaktgolden som beskrivs som plikttrogen och väldigt nära sin familj i Köpmannebro, i Melleruds kommun. Därför är det ett mysterium för ägaren Christina Persson varför Daisy plötsligt smet ut genom grinden den 7 november och sprang iväg.
– Hon har aldrig smitit tidigare. Min första tanke var att det är orimligt att hon skulle lämna hemmet. Hon vill ju inte lämna sin flock, säger Christina.

Letandet efter Daisy i områdena runt Köpmannebro, Frändefors, Brålanda, Ed och Mellerud.

Nu har det gått 20 dygn sedan Daisy rymde – och hon är fortfarande borta. Någon observerade hunden en kilometer från hemmet samma kväll som hon försvann, och sedan dess har bara ett fåtal sett skymten av henne.
Massor av frivilliga har ställt upp och letat i Köpmannebro, Frändefors, Brålanda, Ed, Mellerud och andra ställen i Västra Götaland.

– Vi har fått massor av tips om att t ex lägga ut matstationer och filtar som Daisy har legat på. En tjej kom hit i sex timmar och letade tillsammans med ID-hunden Boss hela natten. Han fick upp spår genom att lukta på smeller. Spåret ledde till riksväg 45, två kilometer söderut berättar Christina Persson.
– En bilist har berättat att han såg Daisy springa vid väg 45, men hon stack in vid en vägskylt där det står Guttvik. Sen har ingen sett henne.

I går fick Christina ytterligare hjälp med drönare som sökte ovanför skogarna.
– En jättesnäll sponsor har köpt tio flygtimmar. Han kontaktade oss tidigt, men vi har lagt all kraft på att vara ute och leta. Vi är så tacksamma för all hjälp. Det är folk som swishat bidrag och på andra sätt stöttat och hjälpt oss i den här svåra krisen, säger Christina.
– Jag har inte hög lön och lagt ner jättemycket pengar och tid på att söka Daisy.

Nu sätter Christina sitt hopp till nya spår efter tassar i snön.
– Spåren upptäcktes natten till igår och vi hoppas så innerligt att det är Daisys tassar. Hon är så saknad. Varenda kväll och natt kommer ångesten. Är hon skadad? Har något rovdjur tagit henne? frågar sig Christina och hennes make.
– Vi är fysiskt och psykiskt utmattade. Och jag har använt alla knep, t o m pratat med ett medium som kunde berätta intressanta saker.

Om du vill hjälpa till att hitta Daisy – här finns en Facebookgrupp som du kan kontakta.

Daisy rymde från sin gård utanför Köpmannebro i västra Götaland.