Daisy har väntat länge på att bli adopterad. Nu står hon inför en otäck tidsgräns.
Senast den 1 augusti behöver hon hitta ett för-alltid-hem.
”Hon är på ett hundpensionat som inte får ha kvar sin verksamhet. Vad som kommer hända med Daisy efter 1 augusti vet vi inte” säger volontärerna på föreningen Grekiska Gatuhundar. 

Daisy är en vacker och klok fyraåring som haft en tuff start i livet. Hon hittades på gatan i en stad på Greklands fastland för två år sedan. Då hade hon fött en kull med valpar bara några veckor tidigare.
Volontärerna räddade Daisy från det farliga livet på gatan – och där fick hon återse sina kära valpar.
”Hennes valpar blev överlyckliga över att se sin mamma igen” berättar volontärerna.

Fyraåriga rescuehunden Daisy har inget hem efter 1 augusti. Nu vädjar föreningen Grekiska Gatuhundar om att hon ska bli adopterad.

På sheltret beskrevs Daisy som en enkel hund – god, glad, social med människor och fungerade utmärkt med både hundar och katter.
Här kan du anmäla ditt intresse för Daisy.

– Både vi i föreningen och volontärerna på plats blev överlyckliga när hon blev adopterad och fick komma till Sverige i november 2022. En av våra svenska volontärer flög hit med Daisy och var chockad över hur bra hon tog resan. Hon kom ut ur sin flygbur på Arlanda med en viftande svans och ett mycket glatt humör, berättar föreningen Grekiska Gatuhundar.

Men hennes nya liv i Sverige blev inte riktigt som tänkt. Daisys nya familj upplevde en del problem med henne. Hon vaktade sina resurser (mat och sovplats) mot de andra djuren i familjen och kom heller inte så bra överens med barnen.

Fyraåriga rescuehunden Daisy har inget hem efter 1 augusti. Nu vädjar föreningen Grekiska Gatuhundar om att hon ska bli adopterad.

För ett år sedan flyttade Daisy till Nybergs Hunddagis och Hundpensionat (utanför Katrineholm) för att få träning och förhoppningsvis bli omplacerad till ett nytt hem.
Men hon har trivts under sitt år på hundpensionatet: här har hon bl a lärt sig uppskatta sällskapet från hanhundar, även om hon fortfarande inte gillar andra tikar.

”När det kommer till vuxna människor så är hon mycket social, mysig och har inga som helst problem med gamla som nya bekantskaper.”
Här kan du anmäla ditt intresse för Daisy.

Men nyligen kom ett dråpslag som påverkar Daisy. Nybergs får inte ha kvar sin verksamhet och har bara till 1 augusti på sig att omplacera Daisy och de andra fullt friska hundarna.

Daisy är just nu på ett hundpensionat, men där får hon inte stanna efter 1 augusti.

Efter en anonym anmälan mot hundgården kom länsstyrelsen och fattade ett hårt beslut:
”Vi har fem veckor på oss att avveckla. På fem veckor ska vi hitta hem till 15 hundar. Vad händer om jag inte hittar hem på fem veckor, en del behöver längre rehabilitering” förklarar Maria Nyberg som driver gården.

Föreningen Grekiska Gatuhundar hopas nu innerligt att någon familj vill adoptera Daisy.

”Daisy har så mycket fina egenskaper och vi hoppas verkligen att hon ska hitta ett för-alltid-hem som ser hennes goda sidor och kan låta henne få bo i ett lugnt hem utan barn i resten av sitt liv.”

”Daisy är helt rumsren, kan vara ensam hemma, går fint i koppel (reagerar vid vissa hundmöten men går att bryta), åker både bil och kommunalt utan problem och kloklippning/annan hantering fungerar utmärkt” förklarar volontärerna.
Här kan du anmäla ditt intresse för Daisy.

Här kan du läsa om Nybergs hundpensionat och deras kamp för att få fortsätta sin verksamhet.

Daisy har haft en tuff start på livet.

Behöver ett nytt hem före 1 augusti.

Fyraåriga rescuehunden Daisy har inget hem efter 1 augusti. Nu vädjar föreningen Grekiska Gatuhundar om att hon ska bli adopterad.