Ett ouppmärksammat ögonblick, sen var Drako borta.
I fem månader var hunden spårlöst försvunnen.
Men hans ägare vägrade hela tiden ge upp hoppet.

Närmare ett halvt år efter den ödesdigra dagen mellan Pamplona och San Juan de Mirafloris i Peru hittades Drako i Chorillos. Hans ägare hade ingen aning om hur hunden hamnat där eller hur han överlevt men han hade mirakulöst klarat sig.

Återföreningen fångades av Jenny Tafur JTR. Hon filmade de rörande scenerna och har lagt ut dem på Facebook där de i skrivande stund har setts närmare nio miljoner gånger.

Drako bar en blå tröja och låg och sov på en cementplatta när han hittades på gatan i Peru.

I videon kliver en man ur en bil på en öppen gata och närmar sig den ensamma hunden. När han inser att vovven i den blå tröjan är Drako blir han så tagen att han sätter sig på trottoaren samtidigt som han kämpar för att hålla tillbaka glädjetårarna.

Drako är till en början försiktig. Men när han väl inser vem det är börjar svansen svänga fram och tillbaka i högre och högre takt.
När sedan flera familjemedlemmar kommer ur bilden blir det rena kärleksfesten.

Det kramas och klappas och den blå tröjan åker av.
Drako är den som verkar ta det lugnast. Han viftar glatt på svansen från sida till sida, till synes nöjd med det som sker och vill helst hoppa in i bilen.

På trottoaren kramas mannen sedan med sin hustru, båda lika tagna av situationen och att mardrömmen äntligen fått ett lyckligt slut.
Innan återföreningen har Drako filmats när han sover på en cementplatta, omgiven av sopor.

Videon slutar med en scen från familjens hem där en överlycklig Drako får massor av kärlek av övriga familjemedlemmar.

Det har rapporterats att familjen anlitade hjälp för att finna Drako. Trots få ledtrådar och tolv miljoner herrelösa hundar och katter som lever på gatorna i Peru vägrade Drakos husse och matte att kasta in handduken.

Det lyckliga slutet visar att man aldrig ska ge upp hoppet.

Efter fem månaders oro och ovisshet är hela familjen återförenad igen.