Får vi presentera ”Oreo-molnet” – en fluffig hund som får många att tänka på världens populäraste kaka.
”Han är så speciell och verkar fascinera alla. Men det är också en underbar vovve som älskar att leka med alla” säger matte Sara.

Har du sett något fluffigare och spräckligare än den åtta månader gamla chow chow-valpen Chief? Utseendet har gjort den lilla killen väldigt berömd, med hundratusentals följare på sociala medier. Och alla älskar när matte Sara från USA lägger upp nya bilder på sin valp.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Oreo Cloud AKA Chief (@theoreocloud)


”Vi började lägga ut lite bilder på Chief när han var liten valp. Och gensvaret blev enormt. Alla var som tokiga efter att få se fler bilder” berättar Sara.
Så nu lägger hon regelbunder ut bilder på Instagram, som du också kan följa.

Hur kommer det sig att Chief kallas ”Oreo-molnet”? Jo, pälsen påminner om Oreo, den bäst säljande kakan i världen, den som har en vit fyllning mellan två chokladkex.

”Han påminner oss om vår favoritglassmak (oreo/kakor och grädde). Den glassen har en speciell plats i våra hjärtan, vilket betyder att vi älskar Chief lika mycket” skrattar Sara.

”Oreo-molnet” – en chow chow-hund med ytterst unikt utseende.

Och vad Chief gillar då att äta mest av allt världen? Svaret: vattenmelon.

”Chiefs favoritgodis är vattenmelon. Om han hör någon säga ’vattenmelon’ kommer han springande. Och hans favoritleksak är fortfarande den allra första leksaken vi köpte till honom, som är en pipande tvättbjörn. Han håller alla sina leksaker i utmärkt skick vilket vi tycker är roligt.”

Dessutom älskar Chief att leka med andra hundar och barn:
”Nu när han är äldre har han visat sig vara en väldigt tålmodig valp som är nyfiken på att lära sig, men i slutändan är han lika perfekt – om inte mer – än första dagen vi fick honom.”

Chow chow-hundar kan ha olika färger: helfärgad svart, röd, fawn (gul, sandbeige, sandgrå färg som alltid har svarta hårtoppar, créme eller vit.
Det är ingen tvekan om att Chief inte passar in i någon av de färgskalorna.

”Oreo-molnet” – en chow chow-hund med ytterst unikt utseende.

Det finns dessutom två olika pälstyper hos chow chow, antingen grov eller slät. Den grova pälsen är riklig, tät, rak och utstående men inte överdrivet lång. Ytterpälsen är grov med en mjuk ullig underull. Den släta pälstypen är kort, tät, rak, utstående och plyschliknande i texturen.

Chow chow är en hundras från Kina som funnits i tusentals år. Hundarna vaktade templen och användes även till jakt och drag.

Namnet chow chow kommer från ordet chow (pidginengelska) som betyder mat, och detta speciella namn har hundrasen fått eftersom den tyvärr ibland även hamnade på matbordet.

Trots sitt förflutna är chow chow numer främst en sällskapshund. Eftersom den är lugn, stabil och tyst så kräver inte en chow chow särskilt mycket av sin ägare.
När det gäller Chief så är kravet vattenmeloner och roliga leksaker.

”Oreo-molnet”.

Älskar vattenmelon.

En chow chow-valp som fascinerar.