Bob och Bengt har räddats av Hundstallet i Alingsås. Efter deras tuffa start i livet söks nu ett för-alltid-hem till de två små pojkarna.
”De har tidigare inte haft det så lätt och finner stor trygghet i varandra” förklarar hundskötaren Ellen.

Fyraårige Bengt och ettårige Bob hamnade hos fel ägare, och deras liv har därför blivit allt annat än idealiskt.
Tack och lov har Hundstallet i Alingsås fått ta hand om de små pojkarna (cirka sex kilo och 30 cm höga) där den skickliga personalen snabbt insåg att de behövde starta med grundläggande träning.

Ettårige Bob (t v) och fyraårige Bengt söker ett för-alltid-hem.

”Bob och Bengt fortfarande håller på att upptäcka allt vad livet har att erbjuda. De är ovana vid många situationer, men har under sin tid på Hundstallet gjort stora framsteg. När killarna först kom till stallet var de väldigt ovana vid hantering och socialisering, men med mycket tid och kärlek har de landat fint i vardagsrutinerna” förklarar hundskötaren Ellen.

Bob (den helsvarta) är den yngsta, men mest framåt av killarna. Han tar gärna kommando, och visar vägen för fyraårige Bengt.

”Bengt finner stor trygghet i Bob och därför ser vi helst att de får flytta till samma hem. Killarna är vana vid att ha hundar runt sig. De har nämligen bott tillsammans med många andra hundar tidigare, och uppskattar att ha en hundkompis vid sin sida” menar Ellen.
”De har tidigare inte haft det så lätt och finner stor trygghet i varandra”.

Hundarna har missat stora delar av vardagslydnaden och andra rutiner, så här behövs en tålmodig ägare som fortsätter att träna med dem.
De anges som ”blandraser” men man kan ana att båda har en stor del av chihuahua i sig.
Här kan göra en intresseanmälan för Bengt och Bob

”Bob och Bengt behöver fortsatt träning med hantering, samt rumsrenhet. Hanteringsbiten går bättre och bättre, och tar man det bara lugnt med dem är det inga problem. Rumsrenheten behöver arbetas med, men vi tror att det kommer bli lättare i ett hem där de får all uppmärksamhet och egna rutiner” menar Hundstallet.

”Förutom fortsatt träning i vardagen behöver de självklart även få otroligt mycket kärlek och uppskattning, samt en massa bus och lek” hälsar hundskötaren Ellen som lärt känna Bob och Bengt och verkligen fattat tycke för de små pojkarna.

Ellen hälsar att ettåringen Bob har patellaluxation (vänster bak). Det är ingenting han lider av just nu, men det är viktigt att det nya hemmet har kännedom om det. Bengt har ingen patellaluxation.
Här kan göra en intresseanmälan för Bengt och Bob

T v: Bengt, fyra år. Den svart killen heter Bob.

Bengt och Bob är bara några av alla hundar som omhändertagits på Hundstallet. I snitt finns 103 hundar inskrivna per månad. Just nu finns tre stall i Sverige: Stockholm (Åkeshov), Alingsås och Staffanstorp. De är som överfulla och kan inte ta emot fler hundar just nu.
836 hundar skrevs in totalt under 2023 på Hundstallet och starten på 2024 går i samma spår.

Nu utökar Hundstallet verksamheten med en ny anläggning i Örkelljunga.
– Det känns fantastiskt att vi växer och att vi kommer kunna rädda fler hundliv. Vi har haft ett mycket högt tryck från myndigheter men också privatpersoner där fler och fler hundar behöver omplaceras, säger Per Leander, Generalsekreterare på Hundstallet.

Sämre ekonomi i svenska hushåll drabbar tyvärr allt fler hundar. Och det är en kris som vi bara sett början på, tror kommunikationschef Johnny Kroneld på Hundstallet. Just nu överges fler hundar än på många år när hushållens kassor sinar.

Bengt och Bob bör inte separeras. De finner trygghet hos varann.

Bengt och Bob.