Den lilla söta frallan Älva födde en kull valpar. Då blev hon plötsligt inte längre accepterad av de andra hundarna i familjen.
Nu måste hon omplaceras, tycker ägarna.

”Men hon vill ha hundkompisar och trivs inte alls med att vara ensam. Vi märker att hon behöver mer stimulans och skulle helst vilja bo på landet” förklarar Maria.

Den fyraåriga franska bulldoggen Älva trivs med alla i sin stora familj: barn, sina syskon och mamma.
Strax söder om Stockholm har hon dessutom haft den perfekta miljon där hon kunnat springa fritt.
Men för ett år sedan hände något som förändrat Älvas liv. När hon födde sin första kull valpar började resten av hennes hundfamilj vända sig emot henne.

Den fyraåriga franska bulldoggen Älva måste omplaceras. Hon accepteras inte längre av de andra hundarna i hemmet.

”När hon fick valpar för ett år sedan var hon inte längre accepterad av övriga i flocken och Älva blev då stressad” förklarar ”Maria” i en annons på Blocket.

Familjen ser nu ingen annan utväg än att omplacera Älva.
Hundar är flockdjur och vissa beter sej därefter – på gott och ont. Flocken har en strikt hierarki där kamp om avancemang kan förekomma.

Och förändringar i en flock är alltid ett känsligt kapitel för en hund. Det är inte ens säkert att vi uppfattar det som en förändring, men hunden gör det. Följden kan bli aggressioner som ägare inte ens förstår varför de uppstår.

Dessutom är det för hundarna som för oss: vissa individer gillar man, andra inte.
Bara för att man är hund gillar man inte alla andra hundar. Då kan vissa individer stöta ut en nybliven mamma ur flocken och det kan handla om att hundar försöker förhindra att någon ny flock bildas överhuvud taget.

Nu söker Älvas familj ett för evigt-hem där hon kan få mycket stimulans och möjligheten att springa runt fritt.
Dessutom finns ett annat viktigt krav. Älva vill inte vara ensam.
”Hon vill ha hundkompisar och trivs inte alls med att vara ensam” förklarar ”Maria” i annonsen.

”Älva ska inte avlas på grund av svår förlossning med assistans av veterinär (ej kejsarsnitt). Hon bor nu med fyra barn i åldrarna 12–16 år och älskar att sova i ena dotterns säng” informerar nuvarande familj.

Dessutom kan en ny familj jobba på att få bort Älvas ovana att skälla och drag vid hundmöten. ”Hon accepterar dock de flesta hundar och säger till om hon inte tycker om en person” förklarar familjen.

Se annonsen här

Älva vil gärna ha sällskap – och kunna springa fritt utomhus.