Det är en splittring som ingen ville vara med dom. Men eftersom familjens son har blivit allergisk måste amstaffmixen Eskil, sju år, omplaceras.
”Det är med stor sorg i hjärtat vi måste försöka hitta ett nytt hem till vår Eskil. Han behöver människor som han kan lita på och som kan ge honom vägledning genom livet” förklarar familjen.

Den sjuårige amstaff-killen Eskil beskrivs som extremt lojal och älskar att aktiveras och gå promenader. Hans familj menar att det är världens finaste och snällaste hund, som visserligen tror att han är lite mindre än vad han egentligen är.

Amstaffmixen Eskil, sju år, måste omplaceras sedan familjens son blivit allergisk.

”Han sitter gärna i knäet om han får. Han bryr sig inte om att han väger nästan 40 kilo, bara han får vara med” förklarar familjen.

Men nyligen upptäckte familjen att ett av de två barnen blivit pälsallergisk. Det blev förstås en extremt jobbig situation, men beslutet står nu fast:
”Det är med stor sorg i hjärtat vi måste försöka hitta ett nytt hem till vår Eskil. Vår son har blivit allergisk” menar familjen.

Nu vill ägarna att Eskil kommer till ett hem där han blir precis lika älskad som tidigare: ”Vi önskar honom allt det bästa, ett hem som är lugnt och tryggt.”

”Vi ser helst att Eskil får ett hem på landet, då vi vid flertal gånger märkt att han trivs väldigt bra där. Vi ser helst att han får bo i ett hus, då han är van vid det. Vi bor idag i en by i södra Småland.”

”Vi är väldigt noggranna med vart han hamnar. Tanken och hoppet är att han ska få ett för-alltid-hem. Eskil behöver människor som han kan lita på och som kan ge honom vägledning genom livet.”

En ny ägare bör ha koll på Eskils bakben och anpassa promenader efter det. Han drabbades av en artros-skada i ena bakbenet 2018, blev opererad och benet blev bra, men veterinären menade att det andra benet också hade påverkats. ”Men det kan hållas i schack med lite kortare promenader” menar familjen.

När Eskil är ute och går drar han mycket, så man får vara väldigt stark när man går med honom. Det krävs också en fast hand eftersom han ibland vill försöka bestämma.
”Han blir väldigt stimmig vid hundmöten och vet inte riktigt hur han ska bete sig. Han har träffat andra hundar och det har gått bra. Det har varit tikar. Vi vet inte hur han fungerar med hanhundar. Han kan inte bo med katter, då han jagar dom” menar familjen.
Läs mer om Eskil här.

Fina, glada Eskil.

Eskil, sju år.