Förra helgen adopterades 22 hundar och 39 katter från ett djurhem i Chicago, USA. Men en hund blev ensam kvar, den treåriga blandrasen Elvis. 
”Elvis är tyvärr den enda hund som inte fick ett nytt hem”, konstaterar The Anti-Cruelty Society.

The Anti-Cruelty Society är en anrik organisation som funnits i USA sedan 1899. Under alla år har man försökt ta hand om hundar, katter och andra djur som farit illa och som behöver vård.
Runtom i landet finns härbärgen med omhändertagna djur och som besöks av privatpersoner som vill adoptera.

Elvis ensam kvar i hundstallet i Chicago. Alla andra hundar hittade en adoptivfamilj.

I djurstallet i Chicago fanns förra helgen 22 hundar och 39 katter som väntade på att få en ny chans i livet. De flesta har hittats övergivna på gatan och många har varit skadade. I lördags anordnades ett evenemang med namnet ”Fall in Love adoption event” där syftet var att para ihop hundar och katter med nya familjer.
Alla 39 katter fick nya familjer och 21 av de 22 hundarna adopterades bort.

Kvar blev alltså en hund, den treåriga blandrasen Elvis.
När alla familjer hade lämnat djurstallet tyckte de så synd om den stackars övergivna hunden att de tog en bild: Elvis ensam i sin bur.

Den bilden har nu snabbt spridits i USA och många känner sympati med Elvis: där står han med en sorgsen blick i den tomma lokalen.
”Elvis är tyvärr den enda hund som inte fick ett nytt hem”, konstaterade The Anti-Cruelty Society.
”Han är en treårig köttbulle med en skojig personlighet. Hans leende lyser upp alla rum som han hoppar in i. Elvis älskar att gosa så han räknar med att en ny ägare accepterar honom i famnen hela tiden” skriver Anti-Cruelty Society.

Det är oklart varför ingen ville ha den snälla, glada hanen. Men det som kan ha avskräckt är att han har artros. När han kom till djurstallet som övergiven hund så hade han en fraktur i bäckenet.
”Men han har en underbar personlighet och kan många kommandon” förklarar organisationens volontärer.
Nu hoppas dom att Elvis hittar en adoptivfamilj – och slipper sitta ensam.

Elvis blev den enda hund som inte lyckades hitta en adoptivfamilj förra helgen.

Glada, goa Elvis. Vem vill adoptera honom?