Rescuehunden Albano brukade vara en glad spelevink. Men två år på sheltret i Rumänien håller på att göra honom deprimerad.
”Kan du hjälpa oss gärna hitta ett hem till vår fine Albano? Han vantrivs väldigt i hägnet efter flera år där. Han håller på att tappa livsgnistan och blir djupt deprimerad” förklarar Hundhjälpen.

Det finns många gripande öden bland gatuhundar i Rumänien. Men historien om Albano är något alldeles extra.
Han och en syster föddes mitt i kalla januari och kom på något sätt bort från mamman.

Albano, två år, börjar bli less på shelterlivet: han behöver desperat ett för-evigt-hem där han får leka.

När Albano och systern Romina hittades i mars i närheten av organisationen Footprints of Joy blev personalen förskräckt: valparna var bara skinn och ben – det nästan skramlade om dem.
De hade inte överlevt många dagar till utan hjälp.

”Syskonen togs genast om hand av veterinär. De var oskadda, men så undernärda att livet stod på spel. Valparna övervakades noga de fösta kritiska veckorna och så småningom tändes glimten i deras ögon. Snart knatade de runt inne på kliniken och ställde till med allt ofog de bara kunde hitta på – precis som det ska vara” förklarar Hundhjälpens volontärer.
Anmäl ditt intresse för Albano här.

Fine, ståtlige Albano.

Albano och systern har vuxit upp till friska, levnadsglada tvååringar. Men tillvaron i hägnet är ganska trist. Det finns så mycket att uppleva ute i världen och nu är de redo – bara evighetshemmen saknas.
För Albano har två års väntan på att få ett för-alltid-hem blivit betungande.

”Han vantrivs väldigt i hägnet efter flera år där. Han håller på att tappa livsgnistan och blir djupt deprimerad” förklarar Hundhjälpen.

”Han vill väldigt gärna bo med en glad och stabil hundkamrat i liknande eller större storlek. Finns katt ska den vara hundvan och introduktion ske gradvis. Ett hem sak inte ha alltför små barn och inte ligga mitt i en stad.”

Han längtar efter ett för-alltid-hem och att komma bort från hägnet.

Den som vill adoptera Albano får en riktigt fin hund: en pigg och aktiv kille som vill ägna sina dagar åt bus och lek. Det finns mycket spring i de här benen och mycket nyfikenhet i blicken. Han väger nu 21 kilo och når 58 cm i mankhöjd.
Anmäl ditt intresse för Albano här.

”Albano älskar de promenader han emellanåt erbjuds och har fullt upp att ta in alla intressanta dofter och syner. Här har vi en framtida skogsmulle som glatt kommer att ställa upp på alla äventyr som erbjuds – en härlig kamrat på livets alla stigar – och i tv-soffan där han får den närhet han så söker” förklarar volontärerna.

Albano, två år.

Att alltid ha i åtanke – Albano har som de flesta av Hundhjälpens hundar vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Han saknar helt exponering mot omvärlden och får aldrig pressas i situationer där han känner obehag – i nya miljöer eller inför nya människor. Alla framsteg ska ske i hans egen takt.

”Till vår fantastiske Albano söker vi nu det varmt välkomnande evighetshemmet där han får stå i centrum och vara en fullvärdig familjemedlem” förklarar Hundhjälpen.
Anmäl ditt intresse för Albano här.

Albano börjar tappa livsgnistan efter två år på sheltret.

Albano, två år gammal.

En stilig pojke.

En kille som längtar efter en egen familj.

Albano, två år, börjar bli less på shelterlivet: han behöver desperat ett för-evigt-hem där han får leka.

Hundhjälpen är noggrann i sin urvalsprocess:
”Vi är mycket noga med placeringen då hundens väl, i form av ett livslångt och tryggt hem, är vår ledstjärna. Därför ser vi till att godkända intressenters erfarenhet, familjesituation, arbetssituation och bostadsförhållanden passar till hunden.”

Hundarna genomgår dessutom ett ”personlighetstest” för att bedöma deras placerbarhet. Testet i kombination med regelbunden feedback från personalen avgör om och hur hunden kommer att placeras. Hundar med svåra aggressionsproblem återfinns inte i adoptionsprogrammet.