Den 11-åriga hunden Polly satt troget vid sin döda ägare i två dygn.
Nu har Polly tagits omhand av Black Dog Foundation och den otroliga hundvännen Sandra Tigerlind.
”Polly har fått en fristad hos oss, här får hon kärlek, god mat, omvårdnad och frihet att strosa i inhägnade skogar” hälsar Sandra Tigerlind.

Polly är snart 12 år och har ett tufft liv. Hon utnyttjades i nästan hela sitt liv för att producera valpkullar i en s k valpfabrik (och det märks på hennes slitna kropp). Men på ålderns höst omhändertogs hunden och fick ett fint hem hos en kvinna.

Men plötsligt dog ägaren. Hon hittades avliden i sin fåtölj efter två dygn. Och bredvid satt Polly, som vägrade lämna sin kära matte.

Sandra Tigerlind i Orrefors har hjälpt totalt 700 hundar och smådjur under senaste nio åren.

Nu har Black Dog Foundation klivit in som räddare. Namnet ”Black Dog” är en metafor för de oönskade (oftast svarta) hundar som alltid blir adopterade sist – om ens alls – samt de som är äldre eller lite trasiga.

Sandra Tigerlind är den drivande kraften bakom organisationen. Hennes stora fokus är att ta hand om äldre hundar som övergivits av olika orsaker och som dessutom har svårt att hitta ett nytt hem.
– Det är ett dygnet runt-jobb, Jag lever med hundarna hela tiden och de blir mina familjemedlemmar. Det blir lite trångt i min säng, säger Sandra.

De senaste nio åren har Sandra hjälpt över 700 hundar och andra smådjur.
– Vårt mål är att se hundarna som aldrig blir sedda, att rädda hundarna som ingen vill rädda, och att älska hundarna som alltid varit oälskade. Här ska hundarna leva ett berikat och smärtfritt liv och aldrig behöva vandra ensamma mot regnbågen, förklarar Sandra.

Nu har alltså Polly räddats. Sandra Tigerlind har gjort en hjärtevärmande uppdatering:
”Det är tack vare våra empatiska följare som gjorde att vi kunde hämta mjuka, snälla Polly vars ägare suttit död i en fåtölj med henne vid sin sida i två dygn.”

Seniorhunden Polly har räddats av Black Dog Foundation.

”Egentligen vill vi ha en buffert för såna här akuta fall men sen Meta tog bort donera-knappen i EU så har vår månadsbuffert försvunnit. Men vi sa ja i alla fall och hoppades på att ni skulle ställa upp för Polly! Och ni har gett oss hopp!”

Nästa vecka blir det veterinärbesök för besiktning och se om Polly har en öroninflammation.
”Först när vi vet hur hon mår och vi känner henne bättre kommer vi kunna avgöra vilka hennes behov är i framtiden.”

”Vi vet först om ett tag vad Polly behöver i livet, men vi öppnar upp för spontana adoptionsansökningar redan nu ifall att vi märker att hon blir redo för ett eget hem. www.blackdogfoundation.se under Adoption.”

– Som alltid, hittar inte hundarna hem så får de bo på vårt fina äldreboende livet ut och man får bli deras fadder. Men just nu ska hon bara få landa på tassarna och vi ska se till att hon får vård, berättar Sandra Tigerlind.

Sandra är alltså specialist på att ta hand om hundar i livets slutskede. Hennes filosofi är väldigt fin:
– Det handlar framför allt om att inte börja leva vid livets slutskede. Många tror att man hinner uppleva allt sen. Det viktigaste att ge ett fint liv nu som jag inte kommer ångra. Jag vill känna att jag gav dom allt jag kunde, säger Sandra.
– Jag vet ju inte om mina hundar lever om en vecka eller om en månad.

Sandra menar att det är jobbigt att skapa en relation till en hund som inte lever så länge.
– Men om jag har lyckan att kunna planera för livets slut så blir det en tid med trygghet och lugn.

Om du vill bidra till Black Dog Foundation:
Swish 123 133 66 92
PG 75 93 39-5
Paypal info@blackdogfoundation.se
IBAN i kommentarer

Sandra Tigerlind har hjälpt drygt 700 hundar och andra smådjur de senaste tio åren.

Sandra med några av sina skyddslingar. Nu har Polly anslutit den flocken.