Ägaren i södra Spanien blev hastigt sjuk. Nu står femårige blandras-killen Nano utan ett tryggt hem. 
”Vi behöver hitta ett nytt hem för Nano, någon som vill ha en sällskapshund. Han har varit ensamhund med sin matte i en lägenhet i fem år” förklarar SOS Animals i Spanien.

I fem år var Nano centralpunkten i ett tryggt hem med en pensionerad kvinna i Spanien. Men strax efter nyår   kom två kvinnor med den lilla hunden till en medarbetarna på SOS Animals shelter utanför Malaga.
”Deras granne har haft Nano i flera år men tyvärr blivit så dålig så hon inte hade möjlighet att ta hand om honom mer. Nano bor nu hos en av våra medarbetare, men spenderar några dagar på gården då och då när vår medarbetare är där” förklarar SOS Animals.

Nu står femårige blandras-killen Nano utan ett tryggt hem.

Nano beskrivs som en självständig liten kille. Han vet nämligen vad han gillar och vad han inte gillar. Han hoppar gärna upp i knät för att ge pussar, men han gillar däremot inte när någon människa vill pussa honom tillbaka.

”Nano biter aldrig, men visar att han inte gillar att man är nära hans ansikte. Man har upptäckt att Nano gillar människors händer och fötter och vi tror att den förra ägaren lekte med honom med sina händer och fötter. Har man tofflor eller sandaler så försöker han gärna fånga tårna” berättar SOS Animals.

Personalen har väldigt svårt att låta bli att skratta när Nano gör något busigt, för han vet exakt hur han ska göra det på ett gulligt och roligt vis.

Han är bara tre decimeter hög och tre kilo tung. Men det är en liten hund med stor aptit.
”Hos fosterfamiljen sitter han gärna vid matbordet och väntar på att få något, han får inget vid bordet men kan få något litet extra vid sin matskål när alla ätit klart sen. Han nöjer sig nu vid sin hundmat när han lärt sig att det är det som serveras, men han är nöjd över det ändå” berättar SOS Animals.

Som många mindre hundar så har även Nano nära till skall: ”han skäller på saker som kan vara läskiga och när han vill något.”

Sakta men säkert lär Nano sig att leka – han har börjat att hämta leksaker i leksakslådan. Och favoriterna är små leksaks-tuggben och bollar som han bär runt på. Han har inte förstått grejen med att springa efter bollar utan vill bara bära dom.

Nu vill SOS Animals hitta ett för-evigt-hem till Nano, gärna i Sverige.
”Den som adopterar Nano kommer få många roliga stunder med honom och väldigt mycket skratt. Han är en speciell och rolig kille. Han kan ordet nej och är rumsren” berättar volontärerna.

”Vi söker vi någon som vill ha en sällskapshund. Han har varit ensamhund med sin matte i en lägenhet under hans fem levnadsår. Så vi tror att han passar bäst i något liknande. Han bör alltså inte komma till en aktiv familj eller ett hem med många unga barn.”

I fosterhemmet finns flera hundar som han kommer bra överens med.  Det finns även en stor mastin i huset som Nano kan tycka är lite för stor och läskig. Hon ignorerar honom och han henne. Förutom när hon sovit, då har man sett hur han smyger sig fram för att inspektera henne. Sista hunden är drottningen i huset och Nano respekterar henne väldigt mycket och låter henne vara ifred.
Nano är resklar i slutet av april. Här kan du anmäla ditt intresse.

Nano väger bara tre kilo.

”Han hoppar gärna upp i knät för att ge pussar, men han gillar däremot inte när någon människa vill pussa honom tillbaka.”

Nano med hundkopmpis på SOS Animals shelter i Spanien.

Nano, fem år gammal.

Vem kan ge Nano ett för-evigt-hem?

Nano.

Snabbfakta SOS Animals
En ideell organisation – baserad i Spanien – som ägnar sig åt att rädda och omplacera hemlösa djur. Genom ett dedikerat team av volontärer och personal arbetar de för att förbättra livet för försummade djur och främja ansvarsfulla djurhållningsprinciper.

Organisationen arbetar på flera fronter för att minska hemlösheten bland djur, inklusive räddning av övergivna och misshandlade djur, sterilisering och kastrering för att kontrollera populationen, samt främjande av adoptioner för att ge dessa djur nya, kärleksfulla hem.

Genom sitt arbete har SOS Animals blivit en viktig röst för djur i nöd i Spanien och fortsätter att göra betydande framsteg mot att skapa en bättre framtid för hemlösa djur.