Faith köpte en söt chihuahua på annons. Det visade sig snabbt att den lilla tiken Stacey bar på en hemlighet – hon var dräktig.
Plötsligt blev huset fullt av små söta valpar. 

I en ny video på Tiktok visar Faith i delstaten Oregon i USA att hon snart hade sex hundar i huset. Stacey hade då nedkommit med fyra hanhundar och en tik.

Det var inte riktigt det Faith tänkt sig när hon svarade på annonsen. I den beskrevs Stacey som en bedårande chihuahua-valp. Det uppgavs att ”omständigheter” inträffat som gjort det omöjligt för ägaren att behålla Stacey.
Chihuahuan kallades vidare ”en sötnos som älskar att kela och gosa”. Men ingenstans nämndes det att det kan ha lett till hennes tillstånd.

Faith och hennes partner kunde inte ta ifrån Stacey alla valparna. Nu lever mamma Stacey tillsammans med ”dottern” Coco.

Överraskningen till trots bestämde sig Faith för att behålla hunden. Hon och hennes partner tog hand om Stacey under den bestående graviditeten och skötte sedan alla valparna de första månaderna.

När det blev dags att försöka hitta hem till Staceys avkomma bestämde sig Faith och hennes partner att behålla en valparna som sällskap för Stacey. De döpte tiken till Coco.
De övriga i kullen adopterades av Faiths släkt och vänner.

I dag har fyra år passerat sedan Staceys hemlighet upptäcktes. De sex hundarna är fortfarande bästa kompisar och träffas regelbundet.
Men det lyckliga slutet var långt ifrån givet.

Statistiskt sett hade originalägaren gjort Stacey en mycket större tjänst om det hade avslöjats att hon var gravid och gett henne till ett hundstall i stället för att annonsera ut henne.
En studie från Priceeconomics 2015 visar att 95 procent av alla valpar får nya hem, men att motsvarande siffra för vuxna hundar är 75,5 procent.

Det hade med andra ord kunnat sluta med att Stacey tvingades se hur en efter en av valparna försvann, medan hon satt kvar på hundstallet.

På Tiktok gläds tittarna i alla fall åt resultatet.
”Herregud, det är så jäkla sött. Jag är så glad att alla syskonen kan umgås”, skriver en person.
”Jag är så glad att mamman mår bra efter allt som hänt och valparna är så söta”, skriver en annan

”Hur känns det att leva min dröm?” frågar en tredje.
Faith har svarat:
”Det slutade på bästa sätt. Om vi reser bort sover hundarna över hos varandra hela tiden, eller också tar vi med dem på lekstunder”.

En chihuahua blev till ett halvt hund-fotbollslag. Än i dag har alla hundarna kontakt och träffas regelbundet.