Sigge var nio år när familjen lämnade honom till Hundstallet.
”De kunde tyvärr inte ta honom med sig när de flyttade. Han letar därför nu efter sitt för-alltid-hem där han kan få spendera resten av sitt liv” säger hundskötarna på Hundstallet.
Men trots sin lilla storlek vill Sigge inte bli behandlad som en söt, liten teddybjörn.

Den vita ullbollen Sigge är en Bolognese med stamtavla – och den som kan rasen vet att det är en hund som älskar sin husse och matte och inte tycker om att skiljas från sin familj.
Men Sigge tvingades utstå just en sån traumatisk händelse relativt nyligen, att lämnas bort från sin familj som han levt med i nio år.

9-årige bolognese-hunden Sigge söker ett för-alltid-hem.

”Sigge kom till oss då familjen som han vuxit upp i tyvärr inte kunde ta honom med sig när de flyttade” förklarar personalen på Hundstallet i Alingsås där han hamnade.

Han väger bara tre kilo och når bara 20 cm i mankhöjd. Men trots det lilla formatet – tro inte att den gamle herren Sigge accepterar att ses som en knähund. Nej, han har integritet.
Anmäl ditt intresse för Sigge här.

”Sigge är inte den typiska lilla sällskapshunden som slänger sig upp i knäet på nya människor för att bli klappad, han vill inte bli behandlad som en söt, liten teddybjörn och det går heller inte att fjäska sig in hos honom” berättar personalen på Hundstallet.

”Söt som socker på utsidan men en tuffing på insidan – detta är vår Sigge i ett nötskal. En liten kille med stor personlighet helt enkelt.”

9-årige Sigge – en liten men tuff hund.

Trots sin aktningsvärda ålder beskrivs Sigge som en pigg, alert och modig liten herre.
”Han är liten, men backar inte för någon eller något. Han kan vara rätt envis och behöver någon som är lika envis tillbaka. Han är väldigt energisk och vill gärna vara ute och utforska världen, det spelar ingen roll vilket väder det är ute. Men efter det ligger han också gärna på soffan och tar det lugnt” menar Hundstallet.

Han har – som du säkert förstår – stor integritet och släpper inte vem som helst nära. Kliver man över hans gränser så har han inga problem med att säga ifrån ordentligt – allt umgänge ska ske helt på hans villkor.

Det krävs alltså en tålmodig ägare som vill ge Sigge ett för-evigt-hem. Och det handlar om att bygga upp ett ömsesidigt förtroende. Och fram tills du har bevisat att du kan ta över den rollen så kommer han förmodligen vara lite skeptisk.
Anmäl ditt intresse för Sigge här.

Söker ett för-alltid-hem.

”Även om Sigge kan verka kaxig utåt så är det främst osäkerhet som styr hans beteende. Han försöker skydda sig själv” menar personalen på Hundstallet.

Den största utmaning för Sigge är hanteringen – och det hänger ihop med hans personlighet. ”Kloklipp, veterinärundersökningar, pälsvård och dyligt är inte hans favoritgren.”

”Trots sin storlek så går han absolut inte med på att man gör vad som helst med honom – och då säger han ifrån. Även detta måste nya familjen har förståelse för.”

Nu önskar Hundstallet att Sigge kan hitta ett lugnt och tryggt hem, gärna en liten bit utanför storstan där han kan slappna av och få lite ro.

Sigge, nio år gammal.

”Gärna hos någon äldre, med erfarenhet av den här typen av hund. För trots sin lite kaxiga attityd så finns det en liten kille innanför det där som behöver få känna sig trygg, älskad och omhändertagen” hälsar Hundstallet i Alingsås.
Anmäl ditt intresse för Sigge här.

Man tror att bologneses anfäder är bichon-raserna från södra Italien och Malta.
Bolognese-hundens historia började i italienska Bologna (därav namnet) för flera hundra år sedan, möjligen ända tillbaka till 1000- eller 1100-talet.

På 1500-talet var bolognesen favoritsällskapshunden hos adeln och mäktiga familjer. Sedan dess har den varit husdjur till många historiska personer och kändisar som Katarina den stora av Ryssland.

Sigge, nio år.

Sigge.