Smulan har varit tävlingshund i många år. Nu är hon pensionär och vill bara ta det lugnt i ett nytt för-alltid-hem.
”Smulan önskar sig ett pensionärsliv där hon får vara med överallt, varvat med stillsamma promenader passande för en gammal senior som tävlat hela livet” säger hundskötaren Engla på Hundstallet.

Smulan är en pensionerad tävlingshund som sprungit snabbt som vinden i många år.
Hon är en greyhound med stamtavla och har tillhört eliten på de olika banorna i Sverige. Greyhound är som du säkert vet världens snabbaste hundras, där maxhastigheten som en greyhound kommit upp i är 72 km/h.

Smulan är en pensionerad tävlingshund som sprungit snabbt som vinden i många år.

Det är oklart varför Smulan inte har kunnat stanna i sitt hem och få leva ett välförtjänt pensionsärsliv med ägarna. Hon har istället hamnat på Hundstallet i Stockholm där personalen charmats av den lugna och snälla damen.
Här kan du anmäla ditt intresse för Smulan.

”Den här mjuka damen är en otroligt tillgiven och rar hund, och inte nog med det så tar hon tar det mesta med ro. Hon är också social och trevlig” förklarar hundskötaren Engla.

Greyhounds brukar även i yngre år vara tillfreds med dagliga promenader eller någon timmes ”fri lek” tillsammans med matte, husse eller annan hund. Men de yngre greyhoundarna behöver några gånger per vecka få möjlighet att släppa loss all sin inneboende kraft på ett fält.
Den tiden är dock förbi för Smulan, som numera nöjer sig med stillsamma promenader.

”Smulan önskar sig ett pensionärsliv, där hon får vara med överallt, vila i skuggan till ljudet av fågelkvitter och mysa i soffan – varvat med stillsamma promenader passande för en gammal senior som tävlat hela livet” menar personalen på Hundstallet.

”Vi önskar att någon kan ge Smulan ett par ljuvliga sista år.”

”Vi skulle nog säga att Smulan är den perfekta kontorshunden att ha vid sina fötter, hon ligger gärna med vår kommunikationschef Johnny Kroneld på hans kontor och myser hela dagarna.”
”Vi önskar att någon kan ge Smulan ett par ljuvliga sista år.”

”Hon är jättesnäll i all form av hantering, till och med hos veterinären när hon hade ont i ett ben så tog hon allting med sådan ro – och charmade varenda en. Hon går även lugnt och fint i kopplet” informerar Hundstallet.
Här kan du anmäla ditt intresse för Smulan.

Smulan, nio år.

Greyhounds och vinthundar har en lång och imponerande historia, som sträcker sig ungefär sjutusen år tillbaka i tiden.
De första hällristningarna hade ofta jaktmotiv, och på dessa finns ibland sådana vinthundar avbildade.

Man fann såna vinthundar både hos de gamla egyptierna och hos assyrierna och sedemera även hos romarna och grekerna.

I England förekom rasen mycket tidigt och de engelska vinthundar som Henrik II hade i sin ägo på 1100-talet såg precis ut som den moderna vinhunden av i dag.

Smulan, nio år gammal.

Det var däremot inte tillåtet för vem som helst på den tiden att äga vinthund.
England var på den tiden oerhört rikt på villebråd, och största delen av dess jord tillhörde konungarna, som i allmänhet var ivriga jägare. Det var huvudsakligast hetsjakt som idkades, och till denna använde man greyhounds.

Redan på 1500-talet under drottning Elisabeth utarbetades fullständiga bestämmelser för hundkapplöpning, och reglerna blev officiella 1776, då den första offentliga kapplöpningen hölls i Swaffham.

I Sverige finns det ca 1600 greyhounds, och majoriteten används som tävlingshundar.
Här kan du anmäla ditt intresse för Smulan.

Smulan.