Gammal, sjuk och förvirrad. Stackars 16-årige Link förstod inte varför ägaren plötsligt lämnade honom till ett hundstall.
Men historien slutar tack och lov gott. Link har fått ett nytt kärleksfullt hem – och en bästa kompis i staffen Toad.

Ett hundstall i USA stod för några månader sedan inför ett sorgligt faktum: en ägare hade utan förvarning lämnat sin 16-årige chihuahua-mix Link. Den stackars sjuka hunden gnällde ynkligt när volontärerna mötte honom utanför hundstallets dörr.

Link adopterades av en vänlig kvinna och hennes staffordshire bullterrier.

”Han hade ju ingen aning om vad som pågick. Den lilla hunden satt där och grät i timmar. Han var förvirrad och överväldigad. Han hade bott med samma familj hela sitt liv, men de gav upp honom” berättar personalen i hundstallet.

Men den sorgliga historien har fått ett lyckligt slut. En kvinna som heter Carly råkade se en bild på den olyckliga hunden Link – via en av hennes vänner – och blev omedelbart förtjust i honom. Trots sin ålder och många hälsoproblem insåg Carly att Link behövde en nystart och förtjänade all kärlek i världen.

Hon träffade snabbt Link på härbärget, och deras kontakt blev fantastisk direkt. Link satte sig intill Carly när han hörde hennes röst och kände hennes milda beröring.
– Jag antar att ägaren inte längre klarade av att hantera alla sjukdomar som Link drabbats av, gissar Carly.

– Jag adopterade Link och snabbt märkte jag att min egen hund, Toad, var otroligt glad över att träffa sin nya följeslagare, berättar Carly.
– Toad är en klok och kärleksfull Staffordshire bullterrier. Under de första dagarna var han bekymrad över Links hälsa och lämnade aldrig hans sida.

Den vänliga hunden Toad tog snabbt hand om Link. De är fortfarande bästa vänner.

Link gnällde och kliade sig konstant på grund av hudproblem. Då tog sig staffen rollen som Links känslomässiga stöd och det har fortfarande inte förändrats.

– Nu, efter att ha haft Link i lite över två år, förundras jag över förvandlingen som den en gång så skygga och nästan pälslösa hunden har genomgått, säger Carly.
– Link är nu runt 18 år gammal, har fått en betydande mängd päls och ser ut som en helt annan hund. Och Toad, en gosig och söt hund på 45 kilo, älskar sin lilla bror på fyra kilo, och de två kan ofta ses mysa tillsammans i soffan.

Links hälsa har förbättrats avsevärt sedan Carly adopterade honom. Han har visserligen grå starr på ena ögat, vilket påverkar hans syn, men Carly har sett till att han får all möjlig behandling för sina allergier och hudproblem.
Hon lägger regelbundet upp bilder på sin Instagram, och du kan se dom här. 

– Jag och Toad känner oss otroligt lyckligt lottade som har hittat Link och är tacksamma för möjligheten att ta hand om honom och ge honom kärlek under de sista åren av hans liv.

Adoptivmamman Carly, Toad och lilla Link.

Link är numera en ganska pigg 18-åring.